Gethuk Kukus |
Gethuk Goreng |
Gethuk biasané disajèkaké kanggo cemilan karo ngombé tèh. Salah sijining variasi gethuk iku carané karo digorèng. Uga ana kang luwih seneng mangan gethuk kang dienggo pacitan menawa lagi ana tamu.
Gudheg kuwi dhaharan khas saking provinsi Yogyakarta lan Jawa Tengah, kang digawe saking gori (nangka kang esih enom), dikekep nganggo ron jati lan digodhog nganggo uyah, moto, kluwek lan bumbu liya-liyane. Werna coklat kuwi diasilaken saka ron jati kang dimasak bareng karo gori. Gudheg di dhahar nganggo sekul lan di sajèkake nganggo duduh santen kenthel (arèh), ayam kampung, tigan, tahu lan sambel gorèng krècèk.
werna-werna varian gudheg kuwi:
- Gudheg garing, gudheg kang disajèkake nganggo arèh (duduh santen) kenthel kang luwih kenthel tinimbang santen ing masakan padang.
Gudheg garing - Gudheg teles, gudheg kang disajèkake nganggo arèh (duduh santen) kang èncèr.
Gudheg Teles - Gudheg Sala, gudheg kang arèh (duduh santen) warna pethak.
Gudheg Sala
Rawon utawa sega rawon (amarga mangane nganggo sega) yaiku panganan sing arupa sup daging nganggo bumbu khas kluwek. Rawon, dikenal panganan khas Jawa Timur (kayata Surabaya), nanging uga dikenal dening masyarakat Jawa Tengah sebelah wetan (daerah Surakarta).
Bothok |
0 Comments